Hívjon minket bizalommal! +36 20 9811054
DE
Széchenyi 2020

Sajtóközlemény

KAPACITÁSBŐVÍTŐ BERUHÁZÁS VALÓSULT MEG AZ F.B.L-TEAM KFT.-NÉL
2019 / 11 / 28

Az F.B.L-Team Kft.-nél európai uniós támogatásból termelési kapacitás bővítése valósult meg, infrastrukturális fejlesztéssel, valamint eszközbeszerzéssel. A Kft. célja a pályázat keretében megvalósuló fejlesztéssel a piaci részesedés megtartása, a nemzetközi versenyképesség növelése, a tevékenységének erősítése. A fejlesztés megvalósításához a Kft. 49,99 millió forint vissza nem térítendő támogatásban, valamint 99,44 millió forint kedvező kamatozású kölcsönben részesült.

Az F.B.L-Team Kft. 2009-ben családi vállalkozásként alakult Csornán, felismerve az igények támasztotta lehetőséget. A vállalkozás kezdetben csak tervezési munkákkal foglalkozott, majd a piaci igényekre reagálva forgácsolt alkatrészek, hegesztett szerkezetek gyártásával, CAD tervezés-szimuláció bővítette tevékenységét. Az F.B.L-Team Kft. 9300 Csorna, 2813. hrsz. telephelyén eszközbeszerzéssel, infrastrukturális fejlesztéssel kapacitásbővítésre került sor a Széchenyi 2020 program keretében a GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00020 azonosító számú projekt megvalósításával.

A projekt keretében megvalósult a megrendelői igények maradéktalan kielégítését szolgáló, csúcstechnológiát képviselő eszközök beszerzése - HURCO VM10i-Plus megmunkáló központ, Romi C510/1500CNC eszterga, új fémmegmunkáló üzem építése valamint a kapcsolódó kötelező tájékoztatási feladatok.

A hosszú távú fejlődéshez nélkülözhetetlen volt a fejlesztés megvalósítása, amely egyben a Kft. szolgáltatási színvonalának minőségi növekedését reprezentálja. A fejlesztés megvalósításához az F.B.L-Team Kft. 49,99 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült 28,43%-os támogatási intenzitás mellett, valamint 99,44 millió forint kedvező kamatozású kölcsönt vett igénybe a megvalósításhoz. Az európai uniós támogatás segítségével megvalósításra kerülő fejlesztésnek köszönhetően a Kft. hatékonyabban tudja a vevői igényeket kielégíteni, s a projekt kedvezőbb feltételeket teremt a termelési volumen, és az árbevétel növeléséhez. A projekt 2019. november 28-val sikeresen lezárult.

Újabb elnyert támogatás:

Az F.B.L-TEAM KFT. élve a Magyar Állam nyújtotta támogatási lehetőséggel a GINOP-8.3.5-18/B azonosító jelű Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram keretében 15 millió forint visszatérítendő pénzügyi forráshoz jutott, mellyel likviditási kiadásait finanszírozta.

A támogatás keretében munkabér, járulék, alapanyag finanszírozás valósult meg.

További információ kérhető:
F.B.L-Team Kft.
9300 Csorna, Adria u. 21.
https://www.fblteam.hu/hu

Kérem, várjon... Kérlek, várj..